Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков: Няма да предлагаме правителство на малцинството, ако мине хартиената бюлетина (ВИДЕО)

01 декември 2022, 11:14 часа
Реклама

Няма как да предложим нещо, като първата гаранция я хвърлят в боклука като невалидна бюлетина. Така съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков отговори на въпрос дали ще предложат правителство на малцинството с втория мандат, ако бъде въведена хартиената бюлетина.

"Няма как парламент, който подкрепя хартиената бюлетина, след това да подкрепи правителство на малцинството, което е антикорупционно", подчерта съпредседателят на "Продължаваме промяната". 

Той обяви, че депутатите от "Продължаваме промяната" ще продължат дебатите днес до колкото трябва и ще се борят за всяка точка от Изборния кодекс. Според него обаче голямата кражба е с хартиената бюлетина. 

ОЩЕ: ПП поискаха отлагане на Изборния кодекс за другата седмица

"Продължаваме да се занимаваме с хартиената бюлетина, няма никакви коалиционни разговори", каза Петков за първия мандат и припомни позицията на партията му, че ГЕРБ са импотентни да съставят кабинет. 

Той уточни, че е трябвало компенсациите за небитовите потребители за тока, да бъдат гласувани днес. "Това е много важен приоритет сега. Вместо това ДПС, БСП и ГЕРБ гласуваха, че е по-важно да се върнем в дебата за хартиената бюлетина, отколкото да се компенсират малките и средни бизнеси за електроенергията. Това показва как важните въпроси за българското общество, се заменят с тяснопартийното желание да се открадне вотът на българските граждани на следващите избори", каза Кирил Петков. 

ОЩЕ: Хиляди на протест срещу промените в Изборния кодекс (ВИДЕО и СНИМКИ)

Той уточни, че последният протест е бил организиран от "Правосъдие за всеки", а не от "Продължаваме промяната. "Хубаво е, че на българските граждани им пука, че някой се опитва да им открадне вота", каза още той. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес