Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков: Не сме съгласни да замесват България в събитията, свързани с Кримския мост

10 октомври 2022, 17:55 часа • 6308 прочитания

Не сме съгласни да замесват България в събитията, свързани с Кримския мост. Това каза съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков във видео обръщение във "Фейсбук". Той представи позиция на "Продължаваме промяната" по темата. 

Припомняме, че цистерна с гориво се запали на Кримския мост в събота, а част от съоръжението беше срутено. По-късно Русия съобщи за 3 жертви след удара по Кримския мост. Предполага се, че това са пътниците от лек автомобил, който е бил до взривения камион. Така наречената българска следа в случая се появи след среща на руския президент Владимир Путин и ръководителя на Следствения комитет на Руската Федерация Александър Бастрикин, който заяви, че маршрутът на камионът-бомба е минал през България.

"Не сме съгласни с всяването на страх и паника от страна на Кремъл и замесване на името на България със събитията, свързани с Кримския мост. Призоваваме българските служби и служебното правителство веднага да проверят този случай и да отхвърлят инсинуациите на Кремъл за българска връзка с това събитие. Времето е от значение", каза Кирил Петков. 

ОЩЕ: ДАНС проверява маршрута на камиона, взривил Кримския мост

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес