Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Петков на протеста: Всеки ден забава на съдебната реформа коства още жертви

31 юли 2023, 21:40 часа
Реклама

Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и съпругата му Линда Петкова протестираха днес пред Съдебната палата в София в подкрепа на 18-годишното момиче от Стара Загора, което бе нарязано с макетно ножче от бившия си приятел Георги Георгиев. На шествието те доведоха и двете си дъщери.

Още: "Няма да мълчим": Протестиращи поискаха справедлива присъда за Георги Николаев (ВИДЕО и СНИМКИ)

"Като баща на три дъщери, обещавам да продължим да се борим и да работим за необходимите законодателни промени, така че такива трагедии да са недопустими. Промяната в съдебната система ще е трудна и дълга, но нямаме право да спираме, докато не осигурим истинска справедливост. Всеки ден забава коства още жертви", написа той в публикацията си. 

Като баща на три дъщери, обещавам да продължим да се борим и да работим за необходимите законодателни промени, така че...

Публикувахте от Kiril Petkov в Понеделник, 31 юли 2023 г.

Днес в цялата страна се проведе национален протест под надслов "Няма да мълчим. Стоп на геноцида над жените! Добре ли спите, съдия Коева?" в подкрепа на обезобразеното с макетно ножче 18-годишно момиче. След насилие от мъжа, с когото е имало връзка, то има 400 шева. За нараняванията е обвинен Георги Георгиев.

Още: Президентът политизира случая с нарязаното с макетен нож момиче

На площадите или пред съдебните палати гражданите изразиха подкрепа към семейството, несъгласие с правосъдната система в страната и чувството за безнаказаност към подобни постъпки.

Още: Майката на нападнатото момиче: Надяваме се на справедливост, благодаря на всички за подкрепата

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес