Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кирил Добрев: Десницата определено печели изборите в България, нормално е да направят правителство

14 юни 2024, 18:35 часа
Реклама

„Имаме партия, която е спечелила изборите у нас, и то убедително – с 11%. Друг е въпросът за ниската избирателна активност, но ние трябва да свикваме“. Това заяви бившият депутат от БСП Кирил Добрев в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Десницата определено печели изборите в България и смятам, че е абсолютно нормално да се съберат и да се направи правителство. Просто трябва да преглътнат егото си и да се съберат“, допълни той.

Още: Наталия Киселова предвижда разпад в ПП-ДБ

„Не виждам защо „Има такъв народ“ и „Продължаваме промяната“ да не се включат. Те досега заявяваха, че няма да се включат в правителство със старите партии, нито че ще се включат в правителство с ГЕРБ и ДПС, но направиха и двете неща. Заявката им беше, че ще останат в опозиция и ще бъдат проевропейска, антикорупционна опозиция. Но ако правителството е проевропейско и вътре няма елементи на каквато и да било корупция, защо да не го подкрепят“, попита Кирил Добрев.

„Борисов направи силен ход с това, че няма да бъде премиер, с това, че отвори консултации, с това, че отвори вратата за кабинет, който да бъде по-скоро експертен и прагматичен“, посочи Кирил Добрев.

Още: "Властта трябва да се подели": Политолози за шансовете за съставяне на кабинет

„ДПС показа този резултат, който е показвал винаги. ДПС показа, че е една изключително сериозна и стабилна партия. Партия, която разчита на своите структури и инвестира в младежките си структури в страната. Нормално е на избори да показва този резултат. Същият резултат при много по-ниска избирателна активност дава по-голям брой депутати“, заяви още той.

"Делян Пеевски не пропуска политически елемент и коментар за по всяка една ситуация. А някои са в гората и са решили да не коментират", заяви Кирил Добрев.

Още: "Поредното шоу на Нинова": Кирил Добрев с първи думи оставката й

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес