Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каракачанов: Отказът за регистрация на ДОСТ е една добра новина за българското оправосъдие

08 юли 2016, 10:08 часа • 995 прочитания

Това е една добра новина за българското правосъдие.

Това каза пред журналисти народният представител от ПГ на Патриотичния фронт и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов във връзка с отказа на Софийски градски съд за регистрация на партия ДОСТ, предаде Фокус.

Каракачанов припомни, че от ВМРО не само са призовали ДОСТ да не бъде регистрирана, но и заместник-председателят на партията Ангел Джамбазки е внесъл жалба против регистрацията на ДОСТ.

Каракачанов посочи, че не е запознат с мотивите на съда, но според него е видно, че партия ДОСТ е един политически проект, който най-вероятно е създаден от една съседна нам държава.

„Не е редно в българския политически живот да влизат субекти или да участват субекти, които са креатури на други държави. Така че поздравления на българския съд“, коментира Красимир Каракачанов.

Според него Лютви Местан трябва да обясни какво прави в турското посолство, защо там се е укривал, а не е отишъл в МВР, ако се е чувствал застрашен.

„Какви са отношенията му с Република Турция? Вярно ли е това, което се говори, че това е турски политически проект?“, попита Каракачанов.

По думите му, ако се проследят изказванияти позициите на тази партия, тя няма разминавания с постулатите на турската външна политика. Във връзка с декларацията на ДОСТ, в която посочват, че ще обжалват решението на съда, Каракачанов посочи, че в закона има такава опция.

„Вече другата инстанция решава какво ще направи, но много ми е интересно да се запозная с мотивите на съда“, заяви той. По думите му, има достатъчно информация в специализираните органи и служби на Република България и ако съдът ги е изискал или е получил инфорамция. Той препоръча и на горната съдебна инстанция да се поинтересува.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес