Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Каракачанов индиректно опонира на Борисов: Няма печеливши, всички губят

25 октомври 2015, 22:22 часа • 3746 прочитания

Парите решиха изборите. Купуването на гласове отврати нормалните граждани и те не излязоха да гласуват. Ако ниската избирателна активност не е правилно разбрана, значи никой нищо не е разбрал. Не може повече така да продължава, България не може така да продължи да съществува, заяви лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов на пресконференция в София.

Каракачанов не пропусна да посочи, че всички, които в предни години са стояли в НДК като първи, втори и трети, сега ги няма. Това е техен проблем, каза „воеводата” и иронизира думите на Бойко Борисов от Брюксел и внушението му, че всички са победители. Няма победители, има само победени – всички знаят какво стана, категоричен беше Каракачанов. Институциите оставиха за пореден път изборите да бъдат купени, изрази той мнението си.

Ние не се бараме на воеводи, вие пък се избарахте с поредния проправителствен въпрос, отговори Каракачанов на Илиана Беновска. Тя го попита дали ВМРО ще си надскочи ръста на единствено морален съдник. Каракачанов заяви, че ВМРО никога не си е променяло позицията по ключови въпроси. Готови сме по мъжки да се включим, ако правителството спре да завива ту наляво, ту надясно, добави Каракачанов.

Лидерът на ВМРО заяви и, че референдумът се е обезмислил с отпадането на въпросите за задължителното гласуване и мажоритарния вот. ВМРО щяло да вкара в парламента и задължителното гласуване, и образователен ценз.

Като добри резултати лидерът на ВМРО посочи София (четвърти резултат на Ангел Джамбазки), Пловдив, Велико Търново, Пловдив, Враца, Плевен. Той изтъкна и Видин като отличен пример – на г-жа Росица Кирилова. Не видях обаче добра кампания, само купуване на гласове, повтори Каракачанов. Той посочи, че преди 20 дни е дал папка в парламента със сигнали за купуване на гласове. И не пропусна да каже, че резултатите на ВМРО бележат ръст.

Същевременно Ангел Джамбазки обясни победата на Йорданка Фандъкова с „внушението на медиите”. Като вид утеха той добави, че ВМРО чака балотаж в отделни софийски райони. Джамбазки заяви и, че отразяването на изборите днес също е показало необходимостта дори от промени в Наказателния кодекс – заради „цветенцата”, с които се маскират екзит половете.

Емил Димитров от НФСБ пък поздрави Славчо Атанасов и пловдивчани, които не се впечатлявали от магистралите и направили наказателен вот. Той добави и, че е недопустимо големите партии да се отказват от демокрацията и да не дават пресконференции в НДК.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес