Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калоян Паргов: Предизборната кампания не е боксов мач

10 март 2015, 13:25 часа • 10475 прочитания

"Предизборната кампания не е боксов мач. Не очаквайте сблъсък на титани!". Това предупреди председателят на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов в сутрешния блок "Денят започва" по БНТ1 във вторник. Лидерът на столичните социалисти гостува в предаването по повод двудневното му официално посещение в Гърция в края на миналата седмица. В сутрешния блок по БНТ1 обаче той засегна и темата за предстоящите местни избори през есента.

"Това е въпрос, който активно занимава медиите в последните два месеца, каза Калоян Паргов. - Ние сме в процес на подготовка. Кандидатът на БСП за кмет на София няма да бъде избор на Калоян Паргов или на Михаил Миков. Това ще е кандидатът на всички членове и симпатизанти на БСП. Затова в момента провеждаме вътрешнопартийно допитване до всички членове на софийската организация и симпатизанти. В анкетата има въпроси, свързани с проблемите на София, а също така и с кандидатурата за кмет. Каква личност трябва да бъде издигната, дали да е вътрешна или външна кандидатура. Все въпроси, които трябва да ни покажат основните черти на тази личност. А ние в рамките на април ще изберем и ще издигнем. Анкетата ще приключи до края на март. След като обработим данните, ще обявим нашия кандидат, за да започнем работа по кампанията".

Калоян Паргов не коментира повече подробности около лицето, което би било подходящо за кандидат на БСП за кмет на София. Той обаче даде ясно да се разбере, че Левицата няма повече да участва в сблъсък на титани, какъвто обществото наблюдаваше в последните години.

"Не става въпрос къде е по-големият риск - дали във външна или във вътрешна кандидатура, обясни той. - Става дума за политическата обстановка, за личността, за това какво носи тя със себе си и каква кампания ние ще правим. Искам да кажа още от сега, че ако някой очаква да има кампания "Сблъсък на титани", бързам да обясня, че такава няма да има! Защото това не е боксов мач! Това е дебат за бъдещето на София. Подобен сблъсък наблюдавахме в последните години между ГЕРБ и БСП. Той излезе извън рамките на нормалния политически процес като PR акции включително и от двете страни".

Председателят на Градския съвет за пореден път заяви, че кампанията на БСП в столицата ще бъде под мотото "Другото лице на София". "Обявихме го още по време на гласуването на Бюджет 2015 на Столична община, припомни Калоян Паргов. - Главният архитект на София Петър Диков, който гостуваше в предаването преди мен ви говори само как центъръщ ще изглежда в бъдеще. Петър Диков и Столична община обаче до момента не са казали нито веднъж как ще изглежда в бъдеще по-голямата част на София - извън центъра. Точно там ще бъде нашият акцент. Защото инвестициите, които прави Столична община в центъра спрямо тези за останалата част на София са в пъти по-големи и така се създават дисбаланси. София се развива на две скорости - на богат център и бедна периферия".

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес