Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Калоян Методиев: Радев иска да вземе БСП

20 юни 2024, 08:06 часа
Реклама

Румен Радев е заложил няколко групи в БСП и иска да взема партията. Това заяви пред bTV независимият депутат в 50-ото Народно събрание Калоян Методиев.

Още: Корнелия Нинова: Най-много ме заболя от най-близките – Зафиров, Гуцанов, Вигенин

Натиск, агресия, мутри

Методиев обясни, че по време на гласуването на заседанието на парламентарната група на БСП е минало с натиск, агресия и мутренски похвали срещу него. „Новото ръководство нахълта реваншистки – Атанас Зафиров с още няколко човека антураж и не можаха да кажат с какви аргумент ме изключват. Няма документ със списък дали изобщо е имало кворум, коалиционно решение, национален съвет. Нека има тайно гласуване, за да лъснат зависимостите“, изтъкна Методиев.

Той посочи още, че депутатите от БСП гласували под натиск за отстраняването му от групата. „Други ветрове духат в БСП, обладани от агресия и реваншизъм“, категоричен бе Калоян Методиев.

Още: Вигенин: След оставката на Нинова трябва да успокоим партията

Превратът в БСП

Той смята, че превратът в БСП е бил подготвен от няколко месеца.

Калоян Методиев отбеляза като лъжа, че Корнелия Нинова е нарушила устав на Изпълнителното бюро на БСП затова от кой МИР да бъде депутат. Иначе самата Нинова му предложила второто място в листата за 25 МИР София. „Моята лоялност остава към Корнелия Нинова и към депутатите около нея – Георги Свиленски, Иван Ченчев, Христо Проданов. Групата, която взе властта са некомпетентни, неморални“, коментира той.

Калоян Методиев отсече още, че Кирил Добрев и Георги Гергов са създалите на „Продължаваме промяната“.

Методиев добави, че има част от депутатите от парламентарната група на БСП, които са готови да подкрепят втория мандат за съставяне на правителство с ДПС.

Още: Наталия Киселова призова ГЕРБ да смени или кандидата за председател на парламента, или преговорния екип

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес