Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кадиев хем казва, че в БСП има хора, притежание на Пеевски, хем не им казва имената

13 юни 2016, 09:00 часа • 795 прочитания

Политиката е като майонезата, малко сол, малко захар, малко емулгатори, малко гума… Това каза Георги Кадиев като увод към представянето на новата му партия, наречена "Нормална държава". По думите му това е политическа партия от ново качество.

На въпрос какво ще обещае на хората, Кадиев каза, че няма да обещае нищо, което не може да изпълни.

По думите му на учредяването на партията са присъствали около 600 души. "Не искам хората да ни запомнят с някакви речи и учредителни събрания, искам да ни запомнят с това, което сме свършили за тях", каза Кадиев пред bTV.

По повод финансирането на партията, Кадиев каза, че предпочита да събира по 50 лв. членски внос от 1000 души, отколкото един човек да даде 50 000 лв.

На въпрос дали партията му би работила съвместно с БСП Кадиев отговори, че от БСП са го поканили и такава среща предстои: "Моята носталгия към хората от БСП си я имам, десет години от живота си съм дал. Бих работил с тях, при някои условия."

Той уточни, че "там има хора, не които са гласували на Пеевски, а са притежание на Пеевски. Това е проблем на БСП, аз не искам да работя с тях. Ако ще сваляме Борисов, за да върнем Пеевски …." Помолен да уточни кои са тези хора Кадиев каза: "Няма да ви кажа, защото не е мой проблем, при нас няма такива хора. Когато имаше гласуване - не съм гласувал да него, изядохме си боя. Другите 80 гласуваха за него, извиниха и кой откъдето е."

Помолен да коментира поставянето на цветя пред паметника на Тодор Живков Кадиев каза:"Абсолютно излишно връщане към миналото, това не е посланието, което искахме да изпратим. Не считам че това е пътят напред, хората не очакват от нас да поставяме цветя."

Кадиев уточни, че в момента партията му се издържа със собствени средства. Той отбеляза, че е подал информация към министър-председателя за "една доста отработена схема. Преди две седмици съм му дал още един сигнал, прави проверка, ще видим какво ще направи."

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес