Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кабинетът Главчев смени цялото ръководство на ключова държавна комисия

19 юни 2024, 16:11 часа

Министерският съвет прие решение, с което определя нов състав на Държавната комисия по сигурността на информацията.

Реклама

За председател е определен Петър Грошлев, за заместник-председател - Ивайло Конакчийски и за членове - Богдан Богданов, Динко Лулев и Атанас Райдовски, съобщават от правителствената пресслужба.

Със същото решение на служебното правителство Цвятко Георгиев е освободен като председател на комисията. Освободени са и досегашните членове Симеон Николов, Алекси Алексиев и Иво Великов, чийто 5-годишен мандат е изтекъл.

Още: Служебното правителство с още рокади в ДАНС

Кой кой е?

Петър Грошлев е завършил ВНВУ „Васил Левски“, както и Академията на МВР. От 1987 г. до 1992 г. е бил командир на взвод и рота в Българската армия. Работил е в областта на сигурността и вътрешния ред като служител в Министерството на вътрешните работи – като полицейски инспектор, началник сектор, директор на ОДМВР - София.

Ивайло Конакчийски е завършил ВНВАУ „Панайот Волов“. Дългогодишен служител в Министерство на отбраната. Работил е и в Министерство на вътрешните работи, заемайки ръководни длъжности, като към настоящия момент работи в Прокуратурата на Република България.

Богдан Богданов е завършил СУ „Св. Климент Охридски“ и Академията на МВР. Работил е в Министерството на вътрешните работи, ДАНС, Министерство на външните работи и Държавна агенция за бежанците.

Още: Главчев се разбърза с изграждането на детската болница

Динко Лулев е завършил Икономическия университет - Варна. Той е дългогодишен служител в Държавна агенция „Национална сигурност“.

Атанас Райдовски е завършил Правно-историческия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ - Благоевград. Работил е в Национална служба за сигурност при МВР - Хасково, към настоящия момент е експерт в ДАНС.

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес