Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Йотова: Кабинет трябва да има, ГЕРБ да предложи формула

11 юни 2024, 19:09 часа
Реклама

“Най-тревожният знак от избирателите е, че не вярват на политическата система в България”. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова относно резултатите от изборите 2 в 1, предаде БГНЕС.

Реклама

Още: Йотова за изборите: Мачът не е свирен, картите не са раздадени предварително

Йотова подчерта, че партиите трябва да направят анализ и внимателно да прочетат посланията на избирателите. “Правителство трябва да има. Голямата отговорност е на ГЕРБ и на Борисов. За да има успех, трябва той да предложи нова формула, която да се различава от сглобката, за да се разчистят всички съмнения за задкулисни договорки”, смята вицепрезидентът. Илияна Йотова призова всеки, който влезе в коалицията, да го направи с ясна отговорност и с ангажиментите си.

Още: Йотова: В предизборната кампания не се набляга на идеи, водещ елемент са скандалите

Относно седмата партия в бъдещото 50-то НС “Величие” Йотова коментира, че формацията заслужава анализ и ѝ трябва време, за да де информира достатъчно. Въпреки това тя бе категорична, че когато политическите играчи на сцената не предлагат нищо ново, а правят обратното на това, което са обещали, то се появяват други варианти.

Още: Окончателно: ЦИК обяви най-ниската избирателна активност в демократичната история

Илияна Йотова припомни, че на 17 юни в Брюксел ще се съберат всички ръководители на държавите членки и те трябва да кажат своето мнение за следващия председател на ЕК. “За да не се задълбочава все повече политическата криза то нека партиите и най-вече ГЕРБ да кажат на българските граждани какво смятат да правят, защото време за губене няма”, призова Илияна Йотова. 

Още: Преференции пренаредиха листите на ПП-ДБ, ключови лица отпадат от парламента (СНИМКИ)

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес