Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Йотова: И пет души да дойдат на площада, важни са посланията

18 ноември 2013, 10:19 часа • 21236 прочитания

В събота, 16 ноември, хората дойдоха в София с чисто сърце и душа. И пет души да се съберат на площада, ако посланието е достатъчно сериозно към нашето общество – това е достатъчно. Много по-важни са посланията, с които дойдоха хората. Нямаше нито едно послание, което да е „анти”. Това заяви евродепутатът от БСП Илияна Йотова в сутрешния блок на Нова телевизия.

„Хората усетиха, че не са сами, получиха самочувствие, защото по места те продължават да са заливани от една грандиозна манипулация, която върви от месеци насам, защото видяха, че има много хора, които подкрепят правителството”, допълни евродепутатът.
 
На свой ред депутатът от ГЕРБ Цецка Цачева попита Илияна Йотова къде са били младежките структури на БСП.
 
„Това е най-голямата глупост, която изрекохте. Младежката организация на БСП е един от организаторите на протеста. Грижете си се за вашите млади хора”, отговори Йотова.
 
В отговор на въпрос на водещите дали ще признаят, че както на единия, така и на другия митинг е имало хора, които не са знаели защо са там, Цецка Цачева категорично отрече заради механизма на уведомяване.
 
„На всеки партиен офис е имало съобщение желаещите, които искат да присъстват да се запишат”, допълни тя.
 
Илияна Йотова заяви, че хората знаели къде отиват и призова водещия Виктор Николаев да не обижда участвалите в протеста, твърдейки, че е имало „стоварени” хора, които не са знаели защо са били там.
 
И Илияна Йотова, и Цецка Цачева отказаха да участват в броене на протестиращите на двата митинга и да отговарят на въпроси колко е струвала цялостната организация на събитията.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес