Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жестоко се лъжем, ако чакаме БСП да направи големия обрат на тези избори, предупреди Паргов

10 април 2015, 13:08 часа • 7581 прочитания

Ако някой си мисли, че на предстоящите избори ще направим големия обрат, след като стигнахме електоралното дъно, жестоко се лъже. Това заяви председателят на Градския съвет на БСП в София Калоян Паргов. Той коментира актуални теми от дните след конгреса на партията, който се проведе навръх Цветница.

"Конгресът беше началото на промяна във функционирането на партията, обясни той. - Той даде нова посока в политиката, включително и във външно-политически план. Делегатите на конгреса реагираха доста емоционално, когато се заговори за Русия. Една от темите, които бяха обсъдени на конгреса беше свързана с отхвърляне изцяло на неолибералния модел, който и БСП поддържаше в своето управление до този момент и който доведе страната до сегашното състояние. БСП, измествайки се все повече към центъра, загуби своята идентичност на лява партия".

Калоян Паргов добави, че за тази година партията има да изпълнява три важни задачи, за да може на местните избори да се надява на добри резултати. "Първо трябва ясно да се позиционираме в лявото пространство. Това може да стане чрез говоренето на нашите представители в парламента, на националното ръководство, на градското, на местните управници и общински съвети и кметове, обясни той. - Втората задача е подготовката за местните избори, която минаваше през приемането на документ на конгреса за левите стандарти - насоки и рамки, чрез които ще правим политики и ще търсим доверието на гражданите. Третата точка е руската тема, заради която загубихме доста от гласовете и дадохме възможност на други формации, претендиращи да бъдат патриотични да се възползват от нея".

Лидерът на столичните социалисти заяви, че в БСП много сериозно са анализирали грешките си и посокота им е ясна. "Тя е твърдо в ляво, заяви Калоян Паргов. - Търсим леви политики и решения. Не е вярно, че няма леви или десни решения. Има и ние ще ги посочим".

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес