Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Явор Божанков каза какъв е изходът от политическата криза

14 септември 2024, 09:25 часа • 2403 прочитания

Изходът от политическата криза е нашата рецепта за управление. Това каза депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков в ефира на bTV.

ОЩЕ: "Борисов да спре да се крие по храстите": Асен Василев с призив към ГЕРБ да се приемат антикорупционните закони (ВИДЕО)

Според него резултатите на предстоящите избори са абсолютно непредвидими. "Не трябва да изолираме обществото от решаването на кризата. Ние сме огледало на обществото – ако партиите са много разделени, то е защото и хората са разделени. Ако искаме заедно, като народ, да излезем от тази политическа криза, трябва масово да гласуваме", заяви той.

"Наша цел е да повишим изборните си резултати и да върнем изгубеното доверие. Сглобката с ГЕРБ-СДС доведе до загубата на доверие. България изгуби 700 млн. лв. в предсрочни избори. Аз не съжалявам за тази висока цена с цел да имаме редовно правителство”, подчерта депутатът.

Божанков обясни, че не бихапреговаряли с партии, предлагащи "фашистко законодателство, които искат да излезем от ООН, НАТО и ЕС".

ОЩЕ: Борисов вижда стабилност след изборите: Ще се опитаме да направим правителство (ВИДЕО)

Относно разделението в ДПС депутатът от ПП-ДБ заяви, че ДПС има двама председатели. "Кое ДПС ще иде на избори? Кое ще влезе в следващия парламент? И двете крила се борят за кормилото, но никой не казва какъв е генезисът на проблема”, смята Божанков.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес