Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Изпреварваме банановите републики": Анализатор с коментар на политическата ситуация у нас

21 август 2024, 23:00 часа • 1607 прочитания

„Очевидно президентът не смята, че докато Калин Стоянов е министър, той трябва да прави избори. Абсурдната ситуация настъпи след това и ако някой в държавата е имал колебания чий човек е Калин Стоянов, то това стана ясно на следващия ден“. Това заяви пред bTV Стояна Георгиева, главен редактор на „Медиапул“ по повод предложението на Делян Пеевски Стоянов да поведе листа в политическия му проект.

Още: Протест пред сградата на МВР, искат оставката на Калин Стоянов (ВИДЕО)

Според нея Румен Радев е поел политически, държавнически риск с решението си да не подпише указ за кабинета на Горица Грънчарова-Кожарева, като е натиснал невралгична точка, а това се е доказало с първосигналните саморазкриващи се реакции на Пеевски и Стоянов. „Борисов се изсули добре и хвърли нещата към Главчев, няма по-логичен ход“, добави Георгиева по повод искането за смяна на Калин Стоянов. Тя смята, че логичният изход е Главчев отново да бъде назначен за служебен премиер, а след това да отстрани Калин Стоянов.

Още: Георги Харизанов: Никой не може да обясни защо Калин Стоянов е проблем (ВИДЕО)

Според политическия анализатор Георги Харизанов, за да стане това трябва „всички да си затворим очите“, че Главчев не може да бъде избран за служебен премиер, тъй като формално трябва да се върне начело на Сметната палата, а няма това право, защото е и външен министър. Харизанов обобщи, че България е изпреварила "банановите републики" в абсурдите на политическата реалност.

Още: Слабо ме интересува какво вижда Доган - той вижда слабо след 10-11 часа сутринта

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес