Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ивайло Мирчев: Осъден министър и депутат няма, но има много на трупчета. Трупчетата са при Пеевски

24 юни 2024, 12:38 часа

"Знаете ли кога Борисов и Пеевски могат да ви държат сметка? Когато направите грешка, когато се корумпирате, когато вземете нещо, което не ви се полага. В България осъден министър и депутат няма, но има много на трупчета. Трупчетата са при Пеевски. Доказателствата са при него и инструментите, с които прокуратурата може да въздейства пак са при него. Нашето предимство е, че не сме зависими".

Реклама

Това заяви в ефира на телевизия Bulgaria ON AIR Ивайло Мирчев от "Демократична България".

По думите му "търговията в момента с ИТН е за министерски кресла, влияние в национални медии, за ключови министерства, които разпределят милиарди."

Още: Драгомир Стойнев: Можем да намерим разбирателство с ИТН за третия мандат

"Не е добре за България, когато страната се е докарала до състоянието Борисов, Пеевски и един или друг олигарх да се разберат по какъв път да поеме страната ни", коментира Мирчев.

"Правителство ще има, а ПП - ДБ ще бъдем абсолютно безкомпромисни, защото тук става дума за бъдещето на България. Пеевски е много добър в натиска - владее службите, съдебната система, владее МВР, сега ще си има правителство и е притиснал Борисов, притиска и ИТН. Пеевски няма мяра - като започне атаки, не знае кога да спре и тъй като не знае кога да спре, България може да достигне дъно, което никой не е предполагал, че ще достигнем някога", посочи той.

Още: "Ако Борисов и Пеевски се коалират, ГЕРБ отива в небитието": Говори Мехмед Дикме

"В България все още не можем да разберем, че няма да дойде поредният спасител, а ще има коалиции и всяка една от партиите ще трябва да защитава доверието на избирателите си", каза още Мирчев.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес