Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ИТН продължава разговорите за кабинет с третия мандат

31 юли 2024, 06:15 часа • 689 прочитания

ПГ на „Има такъв народ“ ще се срещне с представители на ДПС – Джевдет Чакъров и независими от ПГ на движението във връзка с реализацията на третия мандат за съставяне на кабинет, предаде БГНЕС.

ИТН вече се срещна с напусналите Величие и близки депутати до Ивелин Михайлов, както и с останалите от ПГ на Величие независими депутати.

Една част от "Величие" няма да дадат подкрепа

Единственият народен представител от разпадналата се група на "Величие" Красимира Катинчарова, която пристигна на разговори с ИТН за третия мандат, заяви, че групата около Ивелин Михайлов няма да даде подкрепа.

Дойде един представител на 6 човека, който нямаше никаква представа какво трябва да се прави в държавата. Може да се направи извод какви хора влизат в българския парламент. Нямаме намерение да разговаряме повече с групичката около Ивелин Михайлов, защото подходът им е неправилен. Няма смисъл човек да търси подкрепа от хора, които не разсъждават практически какво се случва, да не говорим че тя не е наясно как функционира парламентът, заяви Тошко Йорданов след срещата с Красимира Катинчарова.

След срещата на ИТН с останалите депутати близо до Николай Марков стана ясно, че те подкрепят третия мандат и са намерили общи виждания по редица приоритети.

Още: ИТН обвини Борисов, Петков и Пеевски за поредните предсрочни избори

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес