Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ИТН предлагат затвор и порицание за тези, които извършват смяна на пола на непълнолетни (ВИДЕО)

13 септември 2024, 10:33 часа • 1741 прочитания

ИТН предлагат нова законодателна инициатива, насочена срещу джендър идеологията, стана ясно от изявление на депутата Станислав Балабанов пред медиите в парламента. 

Предлагат затвор за тези, които променят пола на непълнолетни

ИТН предлагат да се въведе забрана за извършването на медицински дейности чрез методи или технологии за промяна на биологичния пол на лица, ненавършили 18 години. 

В Наказателния кодекс предлагат, който даде медицинско предписание или извърши такава медицинска дейност с метод да се наказва с лишаване от свобода от 1 до 3 години и с обществено порицание. ОЩЕ: Джендър идеологията на "Възраждане": За няколко процента на изборите, смята варненски учител

"ПП-ДБ вкарват същото предложение за промени в закона, опитвайки се да обединяват нашия закон с техни промени. Тяхната цел е да се объркаме всички", заяви Балабанов. По думите му от ПП-ДБ искат да се въведе тази забрана да важи, освен ако няма сериозна опасност за живота и здравето на потърпевшите. "Има я в подобен вид в западното законодателство. Децата биват подскрекавани да казват, че ще се самоубият, ако не им се смени пола, след което заявяват това състояние като опасно за живота и здравето им и съответно пристъпват към операции за смяна на пола", добави Балабанов. 

Призивът на Асен Василев за ПВУ

Балабанов коментира и призива на Асен Василев към ГЕРБ и Бойко Борисов да се приемат спешно антикорупционните закони от Плана за възстановяване и устойчивост. ОЩЕ: "Борисов да спре да се крие по храстите": Асен Василев с призив към ГЕРБ да се приемат антикорупционните закони (ВИДЕО)

"Асен Василев беше министър на Бойко Борисов в служебен кабинет на Марин Райков, както и Христо Иванов. Асен Василев беше човекът, който управлява с Бойко Борисов и Делян Пеевски една година. Искам да кажа, че ИТН даде на Асен Василев възможността да извърви целия път по антикорупционно законодателство с мнозинство, извън Бойко Борисов и Делян Пеевски само преди няколко седмици, когато бяхме носители на третия мандат. Неговият партньор и съмишленик Кирил Петков отказа да има антикорупционно законодателство, извън Пеевски и Бойко Борисов", добави Балабанов. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес