Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиян Василев: Пеевски иска да си отмъсти на всеки, който счита за виновен за текущото си положение - намагнитен и изоставен

10 юли 2024, 18:36 часа • 5132 прочитания

Бившият посланик на България в Москва Илиян Василев коментира в своя профил във Фейсбук, че предстои реванш от Борисов и Пеевски, които биха използвали целия си ресурс, за да мачкат несъгласните, най-вече ПП-ДБ.

Публикуваме коментара му без съкращения.

Изявленията на Борисовия Радослав Чолаков подготвя общественото мнение за отмяна на конституционните промени и последващ реванш на автократите Борисов-Пеевски. И в новите избори, които са НЕ ИЗ БЕЖ НИ, те няма да имат никаква друга стратегия и цел, освен да използват властовия си ресурс за да мачкат всички несъгласни, но най-вече ППДБ.

Колкото и да разчитаме на Конституционните съдии за тяхната независимост и те ще влязат в мръсната политическа битка - заплахите са реални.

Пеевски иска да си отмъсти на всеки, който счита за виновен за текущото си положение - намагнитен и изоставен.

Още: Подкрепящите Доган депутати обявиха, че Пеевски е нелегитимен председател на групата

На този фон въпросът с третия мандат, по който спорят в ППДБ, звучи като непростима загуба на ценно време по време на политическа чума. ППДБ имат много сериозни и важни въпроси, дори екзистенциални, да решават. Борисов и Пеевски искат и вероятно ще успеят да занулят всичките им постижения и мотиви за сглобката. Целият капитал, който изразходваха в името на съдебната реформа ще бъде поставен на карта, заради отмъщението на Пеевски. Точно с тях ли хора от ППДБ искат да водят преговори за трети мандат?!

Още: Радев за евентуални избори: Август не е подходящо време, както и до средата на септември

Не се е случило още, но защо си мисля, че Борисов и Пеевски имат по-голямо влияние в КС, отколкото всички други взети заедно?

Което ни връща на въпрос номер 1 - преди приказки за каквито и да е реформи, преди всичко друго - въпросът за мобилизация на електората и за спечелване на избори, който пък определя какво можеш.. След това можеш да бориш и корупция, и да правиш реформи. Ако не го направиш, ще се чудиш как с трети мандат да решиш уравнението на кръга на властта с 39 депутата. В допълнение можеш да разсъждаваш в лабораторен вариант за Велико Народно Събрание.

Илиян Василев, Фейсбук

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес