Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илхан Кючюк притеснен, че Пеевски оказва натиск и на ВАС

08 септември 2024, 10:01 часа • 1508 прочитания

„ДПС е едно, няма две ДПС-та“. Това заяви зам.-председателят на ДПС Илхан Кючюк пред БНР.

Още: Костадин Паскалев убеден, че БСП няма да изпадне в ситуацията на ДПС

Кючюк посочи, че Делян Пеевски не е член на ДПС, а е само част от гражданската квота на Движението. „Досега не съм видял неговите членски отношения и да декларирал, че е член на ДПС“, коментира той и призна, че партията е разбрала прекалено късно, че има проблем с Пеевски.

Той разкритикува Централната избирателна комисия (ЦИК), че не е регистрирала една автентична партия като ДПС. Кючюк има лошо предчувствие, че е оказвано влияние и на Върховния административен съд (ВАС) от Делян Пеевски и аватарите му. Още: Илхан Кючюк: Волята на ЦИК не може да е по-високо от волята на българските граждани

Червената линия на ДПС без Пеевски

Илхан Кючюк обеща, че ДПС ще работи за българските граждани и няма да бъде разпределително дружество. Отпорът на ДПС ще е много сериозен на предсрочните парламентарни избори и Делян Пеевски няма да успее, категоричен бе той. ДПС ще се яви на изборите, защото е продукт на волята на българските граждани. ДПС ще влезе в следващия парламент с цел да се формира и Движението да излезе много по-силно от казуса, в който се намира в момента, сигурен е Илхан Кючюк.

„Основната ни червена линия ще е Делян Пеевски и неговият модел“, отсече той. ДПС няма да подписва празен чек за кабинет в следващото 51-о Народно събрание.

Илхан Кючюк добави, че почетният председател на ДПС Ахмед Доган ще има активно участие в предизборната кампания на партията.

Още: Сараите на Доган са пропити с ДПС: Илхан Кючюк обясни за какво се борят

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес