Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илхан Андай: На изборите ще има "ДПС - Ново начало" и "Алианс за права и свободи"

11 септември 2024, 15:12 часа • 1312 прочитания

"На изборите на 27 октомври ще има едно ДПС и половина. Едното е коалиция "ДПС - Ново начало", другата половинка е "Алианс за права и свобода". Предизборно звучащо и двете ДПС-та ще участват на парламентарните избори".

Това каза приближеният до Делян Пеевски журналист от "24rodopi" Илхан Андай. Думите му дойдоха малко преди Върховният административен съд окончателно да постанови коалицията на Пеевски да бъде вписана от ЦИК за участие в изборите.

"Марката ДПС от всички възможни абревиатури в България е най-важната, изхождайки от това, че профилът на избирателя клони към малко по-невежи хора в периферията и за тях ДПС е паролата и повикът да се отиде да се гласува", заяви още Андай. По негови думи причината за разриа в ДПС се крие в Ахмед Доган и това, че е повярвал на Делян Пеевски.

Още: Детайлите, по които ВАС решава казуса с регистрацията на ДПС: Говори д-р Орлин Колев (ВИДЕО)

Снимка: БГНЕС

"Той го промотира за феномен, отпусна се в неговите ръце, но не допусна, че един агресивен бизнесмен като него ще приложи схемата за успешен бизнес и в Движението за права и свободи. Те са несъвместими от гледна точка на това, че това, което може да направи един бизнесмен с високи цели, не може да го приложи в една партия, където ориенталското е със здрава основа", коментира Андай за Bulgaria ON AIR. Въпреки това според него и двете фракции на ДПС ще успеят да стигнат до изборите.

Още: "Не партията, а трезорът е големият му проблем ": Илхан Андай за ролята на Доган във войната с Пеевски (ВИДЕО)

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес