Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Икономическият министър иска ДКК да вижда всеки ден какво става по дъщерните й дружества

02 ноември 2022, 16:03 часа • 1501 прочитания

Не само отчетите. Нас ни притеснява, че дъщерните дружества на Държавната консолидационна компания (ДКК) са длъжни през три месеца да дават отчет, но три месеца е много дълъг период, за три месеца могат да се случат много неща. Това каза министърът на икономиката и индустрията в служебния кабинет Никола Стоянов по повод въпрос на "Български възход" за отчетите на ДКК и нейните дъщерни дружества. Според него ДКК трябва да вижда всеки ден какво става по дъщерните й дружества.

Той отговори и на въпроса за отчетите, като заяви, че е чул за такъв проблем. "Истината е, че и със заместник-министър Щонова, чийто  ресора й отговаря именно за държавните предприятия, ни се иска да въведем интеграция между счетоводството на отделните дъщерни компании и ДКК. В момента имаше огромни забавяния по абсурдни причини. Някое от дъщерните компании не може да си намери одитор за няколко месеца. 

ОЩЕ: Сменен е изпълнителният директор на ДКК

"Мисля, че почти вече всички отчети на дъщерни дружества са готови. Един или два чакаме още, а да може и ДКК да излезе с отчет. личното ми мнение е, че е безсмислено такъв обем работа да трябва всяка година да се извършва. До ден днешен може да стана автоматизирано, консолидирани отчети и т.н.", каза министърът на икономиката. 

ОЩЕ: Новият шеф на ДКК намекна, че предшественикът му е скрил проблеми по търговски спор

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес