Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Икономическа полиция за хора, искащи да гледат филм за "Исторически парк": Ивелин Михайлов коментира (ВИДЕО)

21 октомври 2024, 07:46 часа • 1065 прочитания

Не, не гледах филма на Любомир Жечев за "Исторически парк". Имаме определени противоречия. Това заяви лидерът на "Величие" и лице на проекта "Исторически парк" Ивелин Михайлов.

Михайлов отрече, че е искал да спре филма - по думите му, "това го направиха акционерите в "Исторически парк". Писна ми едно и също нещо да се прави, с което се уронва имиджът, добави лидерът на "Величие". По думите му, "мисля, че през март месец се направи акционерно събрание" и се взело такова решение, но това било "отделно".

На въпрос защо тогава Икономическа полиция се занимава с хора, които са си купили билети за излъчването на филма, Михайлов напомни, че е имало временна анкетна комисия в парламента за дейността на "Исторически парк" и сега 1500 души били ангажирани, викани са хора на разпит - акционери, участници.

Още: Аз съм неуправляем и няма да съм златен пръст на голяма партия

А как разбрахте, че "Исторически парк" е оценен за измама на стойност 70 млн. лева? Това е секретен доклад, който "Капитал" го пусна - аз не съм го виждал, продължи Михайлов пред bTV. На въпрос колко точно са инвеститорите в "Исторически парк", той каза, че не знае колко са - бил изпълнителен директор, управлявал процеси. Попитан колко са спечелили инвеститорите, Михайлов отговори с "много са". Но той не даде конкретика - каза обаче, че акционерното дружество "да кажем има печалба 1 000 000 лв." за последната година.

Михайлов обясни и какво било акционерно дружество - по негови думи, "Дисни" имало загуби, Илон Мъск и той четири пъти търсил пари. Той отрече да е давал обещания за печалба от "Исторически парк" - такава щяло да има "когато създадем правилните условия".

Дъвчим едно и също, а не питате кой купува гласове в България - трябва да имаме тема за нормален разговор, опонира Михайлов. Той е кандидат за депутат от "Величие" за 51-вия парламент.

Още: Цели 160 имота на жената на Ивелин Михайлов са под възбрана (СПИСЪК)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес