Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И на тях им омръзна: Партиите вече не търсят символика в номерата за бюлетината (ВИДЕО)

25 септември 2024, 17:00 часа • 242 прочитания

В навечерието на предизборната кампания за седмите поред избори ЦИК изтегли жребия на поредните номера на партиите и коалициите в бюлетината. 

Прави впечатление, че на фона на политическата криза, вече няма нумерологични прогнози и тълкувания на цифрите. Основните партии са си поставили ясни цели за предстоящия вот. 

ГЕРБ ще имат позитивна кампания

"Ние отдавна сме се отказали да търсим символика в номера. Концентрирали сме се да дадем позитивен дневен ред на кампанията. С агресия иконфронтация не може да се постгине нищо. Надявам се кампанията да бъде позитивна, за да може да направим нещо различно след неяы" заяви Тома Биков.

Заместник-председателят на ГЕРБ Даниел Митов добави, че символиката в номерата е за астролози, нумеролози и кабалисти.

"Очевидно на тези избори - номерът на победата ще е 18", добави Митов. ОЩЕ: Жребият е изтеглен: Ето номерата на партиите и коалициите за изборите

Коалицията на Пеевски е готова да участва в управление

"Ние тръгваме на следващите избори с амбиция, експертен потенциал, политическа воля, управленска култура. Ще работим да отговорим на очакванията на българските граждани за по-добър живот, което може да се случи само с излъчване на работещо мнозинство, стабилно управление с участието на ДПС - Ново начало", заяви Атидже Вели от "ДПС - Ново начало".

ПП-ДБ разчитат на избирателите, а не на жребия

"Не търсим символика. 26 е денят за размисъл. Ние разчитаме на нашите послания, на нашата предизборна кампания, която е обърната към младите, към качествено образование и здравеопазване. Имаме план за излизане на политическата криза", коментира депутатът от ПП-ДБ Катя Панева

Според ПП-ДБ не е важно къде ги е поставил жребият, а къде ще ги поставят българските граждани на изборите. 

Лявото обединение иска социална България

От БСП коментираха, че 28 е номера на обединеното ляво в България.

"БСП - Обединена левица не търсим символика и не разчитаме на лотарията. С номер 28 ще гласува всеки, който иска да живее в една по-социална България", каза Атанас Атанасов, водач на листата на левицата в 24-ти МИР София. 

ИТН са на позицията на разума

ИТН също смятат, че номерата са част от случайността. "Ние от ИТН винаги играем на сигурно. Иначе по отношение на конкретния номер - добър знак - 7-ми номер", добави Станислав Балабанов. Според него българите ще избирпат измежду тоталния разпад и разума, на чиято страна е застанала партията на Слави Трифонов в 50-ото Народно събрание. ОЩЕ: Месец преди вота: Слаб интерес от българите в чужбина, гласуваме на близо 10 хиляди машини на 27 октомври (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес