Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

И Кангалджиев няма да е вътрешен министър: "Не бих приел такова предложение"

25 август 2024, 13:53 часа • 3430 прочитания

"С мен не са водени разговори на тази тема и не бих приел такова предложение. Не мога да коментирам".

Това заяви главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев пред БНТ. Той отрече да има информация кой ще е следващият служебен министър на вътрешните работи. "На този етап от моята професионална кариера също не е ми е време и място да бъда вътрешен министър", добави той.

Още: Прогнозата на Андрей Райчев: Главчев ще смени Калин Стоянов

"Честата смяна на министъра на вътрешните работи се отразява негативно, стресиращо. Всяка една промяна в Министерство на вътрешните работи води до стрес в състава и води до негативни процеси. Както виждате, настоящият министър успя да изгради един добър екип, да се работи в спокойна обстановка, въпреки че обстановката на политическо ниво не бих могъл да кажа, че е много спокойна, и въпреки това сега ако се стигне до такава промяна, пак казвам, предполагам, че ще се отрази при всяко положение, и то в негативна посока", каза Кангалджиев.

Още: Главчев сменя Калин Стоянов, избира между трима за вътрешен министър?

И Кангалджиев, и директорът на бургаската полиция Емил Павлов заявиха, че с тях не са водени разговори за бъдещ служебен министър. И двамата са категорични, че не биха приели поста.

"Моят избор е да бъда полицай", каза директорът на Бургаската полиция старши комисар Емил Павлов, който също беше спряган за поста. По време на последните избори ръководената от него дирекция беше давана за пример поради многото предотвратени опити за купуване на гласове.

До драмата с вътрешния министър се стигна, след като от президентската институция категорично обявиха, че указ за служебен кабинет "Главчев - 2" няма да има, ако Калин Стоянов е в състава му.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес