Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хванат в крачка: Депутат от "Величие" не познава Конституцията

03 юли 2024, 10:05 часа
Реклама

Депутатът от "Величие" Дарин Георгиев изглежда не познава Конституцията. Това стана ясно от изявлението му пред медиите в парламента. 

Невежеството му пролича след въпрос какво ще е поведението на новата формация в парламента при евентуален втори мандат. "Нека първо да бъде връчен вторият мандат. Не знам на кой ще бъде връчен, дали ще бъде приет", каза Георгиев. 

Конституцията е ясна за втория мандат. При неуспех на първия мандат, той отива в ръцете на втората политическа сила, която в 50-ото Народно събрание е ДПС. ОЩЕ: Сериалът продължава: Николай Марков се отказва от "Величие"

Нагласата на "Величие" за първия мандат

"Позицията ни е ясна още преди да се сформираме като парламентарна група. Тя е против първия мандат на ГЕРБ.  Всички ще влезем в пленарна зала и всички ще гласуваме единодушно - "против", увери Георгиев. 

Не им е важно дали ги заплашват

Георгиев отговори на въпрос дали са си изяснили отношенията в групата предвид обвиненията за заплахи към Николай Марков и Виктория Василева. "Не сме го обсъждали. Не ние е важно", бе отговорът на депутата от "Величие". ОЩЕ: Боряна Димитрова: Дали се цепи „Величие“, за да може част от депутатите открито да подкрепят кабинета?

 

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес