Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Христо Иванов се обърна към Гешев от трибуната: Освободете България от себе си

13 декември 2021, 15:23 часа • 3000 прочитания
Реклама

България има нужда от добро управление и съдебна реформа. С тези думи от парламентарната трибуна Христо Иванов оповести, че Демократична България ще подкрепи новото коалиционно правителство, в което ще вземе участие.

Съпредседателят на формация в оставка наблегна върху необходимостта от независим съд и съдебна реформа в България и заяви, че тя започва с оставката на Иван Гешев.

Иванов се обърна към главния прокурор, който също е в пленарната зала: "Освободете България от себе си, освободете българските прокурори от себе си", каза Иванов.

„Този кабинет заслужава да бъде подкрепен, защото това е най-добрият шанс, който България има за ефективно редовно правителство“, посочи още той.

И допълни: „Подкрепяме предложеното споразумение, то позволява да се сформира мнозинство, което е структурирано около писмено споразумение, което позволява България да се управлява без да зависи гласовете от ГЕРБ и ДПС. И е предпоставка в България да престанат да се реализират корупционни политики“.

„Това е възможност ние да имаме едно принципно различно управление. То не гарантира това, но зависи от участниците в него“, каза още Иванов.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес