Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гълъб Донев определи "основния външнополитически приоритет" на България

04 април 2023, 17:22 часа • 1603 прочитания

Служебният премиер Гълъб Донев представи доклада „Икономическият преглед на България“, а преди това назова кой за него е основният приоритет на страната във външната политика.

"За България членството в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) не се разглежда като карта за достъп в клуба на богатите. За България това членство е приобщаване към ценностите на организацията - свобода, демокрация, закрила на правата на човека, както и към отворена, конкурентноспособна и прозрачна пазарна икономика", заяви той.

“Тук присъстват почти 1/3 от състава на Министерски съвет, както и хора, отдадени към членството на България в ОИСР. ОИСР е общност, основана на ценности, чиито носители са хората. Членството е основен външнополитически приоритет на страната, който намира широка политическа подкрепа", обяви Донев, цитиран от БГНЕС.

Служебното правителство прави всички необходимо за процеса по бързо присъединяване към ОИСР, добави министър-председателят.

Днес Донев прие в Министерски съвет ръководствата на КНСБ и на КТ "Подкрепа". Пред тях заяви, че служебното правителство продължава да води активен диалог с Брюксел във връзка с решението на Народното събрание за предоговаряне на Националния ни план за възстановяване и устойчивост в частта „Енергетика“.

ОЩЕ: Радев: Членството в ОИСР е стратегически приоритет за България

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес