Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гуцанов: Най-лесно е партиите да се скарат, магията е да направиш обединение (ВИДЕО)

15 август 2024, 10:47 часа • 498 прочитания

Най-лесно е с една партия и един човек да се разделиш и да се скараш. Магията е да направиш обединение. Това каза председателят на групата на БСП в 50-ия парламент Борислав Гуцанов пред медиите в парламента във връзка с предупреждението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, че може да се отиде за осми път на избори, ако партиите продължават да се държат по същия начин. 

Каква е формулата?

"Най-важното е да има най-накрая стабилен кабинет на България, който да се занимава със сериозните проблеми на държавата", заяви Гуцанов. По думите му е необходимо стабилно управление и трябва да престане безумието непрестанни предсрочни избори. 

На въпрос как си представя такова стабилно управление, Гуцанов отговори: "Ние дадохме формула и в 50-ото Народно събрание - експертен кабинет, който да припознае няколко национални приоритета и това да бъде обединяващото", добави Гуцанов. ОЩЕ: Борисов предупреди партиите, че може да отидем на осми избори (ВИДЕО)

Служебното правителство

Гуцанов бе попитан дали се бави процедурата със служебния кабинет. Според него служебното правителство не може да се нареди за 48 часа. "Независимо, че е служебен кабинет, смятаме, че трябва да имаме смислени и нормални министри", заяви Гуцанов. 

На въпрос дали има намеса при избора на министри, той отговори, че все още не може да прецени. "Нека видим състава", добави Гуцанов. 

Той отговори и на въпрос дали социалистите са търсени при реденето на служебното правителство. "С БСП никой не е говорил и не считам, че трябва да се говори - това е служебен кабинет", добави Гуцанов. ОЩЕ: Пеевски: Защо се бави процедурата за служебния кабинет? Президентът се пече на морето (ВИДЕО)

 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес