Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гуцанов: И този парламент беше провал

26 септември 2024, 10:25 часа • 409 прочитания

Поредният провал на Народното събрание. За три години седем избора. По-голямата част от Народните събрания бяха мъртвородени. Затова преди един месец казахме, че 50-ото Народно събрание е изчерпано. Това заяви председателят на парламентарната група на БСП Борислав Гуцанов в кулоарите на Народното събрание

По думите му дори днешният (последен) ден на това Народно събрание отново е белязан от скандали.

Гуцанов смята, че правителство в следващия парламент може да има, ако то бъде с експертен характер и има няколко стратегически приоритета, които да изпълни. Още: Няма Делян Пеевски в листите на лявото обединение: Говори временният председател на БСП

"Най-вероятно и възможният вариант е да има правителство, което да бъде сборен кабинет във вид на експерти и да има два-три-четири приоритета за развитието на България, за да се излезе от това безумие, от което се намираме последните три години", коментира лидерът на групата на "червените".

Гуцанов коментира и появила се информация за решението на постоянните представители на Съюза в Брюксел за разделянето на Албания и Република Северна Македония по пътя им за членство към Европейския съюз. Още: В Благоевград: Закопчаха със скоба колата на Кирил Добрев, докато регистрирал листата (ВИДЕО)

"По какъв ли не начин ни нарекоха. Мисля, че това беше съвсем справедливо решение. Не може да имаш такъв речник, не може да имаш такава омраза на две съседни държави и да очакваш да бъдеш член на Европейския съюз", коментира Гуцанов.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес