Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Главчев зове да се състави правителство възможно най-бързо

12 юни 2024, 14:38 часа • 804 прочитания

Служебният премиер Димитър Главчев отправи призив към новоизбраните народни представители по-бързо да се конституират и да работят в посока да се състави възможно най-бързо редовно правителство.

"Хората се умориха от тази изборна прогресия. Това граничи с изборна агресия и затова са налице и тези резултати“, каза Главчев в началото на редовното заседание на Министерския съвет.

ОЩЕ: Димитър Главчев: Надявам се бързо да се сформира и правителство, и парламент

Служебният премиер добави, че се надява редовното правителство в най-кратък срок да започне своите действия, за да може да бъде осигурен по-добър живот на българските граждани.

Организацията на вота 2 в 1

Според него служебното правителство е изпълнило основната си задача по Конституция - провеждането на честни и прозрачни избори.

По думите му министерствата на вътрешните и външните работи са се справили много добре с организацията с вота.

Главчев допълни, че МВР е следяло какво се случва и по време на кампанията, и в деня на вота, като е водило борба срещу купуването и продаването на гласове.

"16 000 служители на МВР са следили деня на вота. МВнР също добре се справи при толкова много секции в чужбина. Благодаря и на администрацията на Министерския съвет, която работи успоредно с Централната избирателна комисия", каза още Димитър Главчев.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес