Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Главчев за шумните акции срещу купуването на гласове: Има 30 задържани

15 октомври 2024, 11:35 часа • 308 прочитания

Имаме 168 постъпили сигнала за купуване на гласове. От тях разследванията са 60, 587 са съставените протокола, 30 души са задържани и специализираните операции са 160. Това съобщи служебният премиер Димитър Главчев на редовното заседание на Министерски съвет.

ОЩЕ: Акциите срещу купения вот са имитация: Говори бивш зам.-вътрешен министър

Служебният премиер припомни, че основното задължение на служебното правителство е провеждането на честни и прозрачни избори. „Работим в рамките на нашите задължения и точно в това сме се концентрирали“, каза Главчев.

Той посочи, че акциите на МВР ще продължат дотогава, докогато трябва, тъй като основната им цел е да няма никакви изкривявания в изборния процес, да няма нарушения при провеждането на изборите.

ОЩЕ: В София не се купуват гласове: Акция на полицията не откри нарушения

„Българските граждани имат две възможности да упражнят вота си“, напомни той. И добави, че се работи в посока „стриктно спазване на това, което трябва да свършим като изпълнителна власт за изборите“. „В петък беше извършено публично удостоверяване на машините. Осъществено бе и довереното изграждане на кода от ЦИК в защитена среда", заяви още Главчев.

 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес