Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Главчев: Някои пак показаха способностите си за хибридни атаки и дезинформация

29 май 2024, 16:11 часа
Реклама

"Днес е много голям ден за българската енергетика - 43 касети на "Уестинхаус" вече са зарадени в пети блок на атомната ни централа. С това имаме диверсификация в енергетиката - постигаме надеждни доставки, енергийна сигурност и безопасност на експлоатацията".

Това заяви преди началото на днешното правителствено заседание служебният премиер Димитър Главчев.

По-рано днес той участваше във въпросната церемония по зареждане на американско ядрено гориво в пети блок на АЕЦ "Козлодуй" и обясни какво ще се случи с цената на тока.

Главчев коментира и провелата се пролетна сесия на асамблеята на НАТО миналата седмица в София: "Някои пак показаха способностите си по повод хибридна атака и дезинформация. Разпространи се слуха, че България ще изпраща войски в Украйна, което, разбира се, не е вярно. Никога не е обсъждано нещо подобно. Съобщавайки истината, това е най-добрият начин да се предотвратяват подобни хибридни атаки", каза премиерът.

Още: Главчев: Няма как да останем глухи и слепи за това, което искат от нас

По повод изявлението си от днес, в което Главчев каза, че няма да даде исканите 38 млн. лв. от карловските села след техния протест, на правителственото заседание допълни:

"Няма как да отпуснем нови средства, без да видим как са оползотворени отпуснатите досега 24 милиона лева от предишни правителства. Първо ще видим отчетите, после ще съберем междуведомствена група и ще прегледаме възможностите за предоставяне на нови средства две години след бедствието. Ние имаме предел на възможностите и ни трябва време", каза премиерът.

По време на изявлението си обаче Главчев не коментира скандала около изпратената от него грама постоянния ни представител в ООН Лъчезара Стоева. Припомняме ви, че от нея се разбира за оказан безпрецедентен натиск от страна на служебното правителство да бъде променена геополитическата позиция на България в последния момент преди вота на резолюцията на ООН за Сребреница. Прочетете още: Вучич е изнудвал България за резолюцията на ООН за Сребреница?

 

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес