Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Главчев към Атанас Илков: МВР да не се поддава на провокации

02 септември 2024, 08:39 часа • 559 прочитания

Служебният премиер Димитър Главчев е провел разговор с министъра на вътрешните работи Атанас Илков във връзка със старта по подготовка на изборите, които предстои да се проведат на 27 октомври.

ОЩЕ: Големите рокади в МВР ще са гарант за честни избори: Говори новият министър Атанас Илков

Премиерът е бил категоричен, че е от първостепенно значение служителите на МВР както и досега да спазват стриктно закона и да не се поддават на никакви провокации.

"Провеждането на честни и свободни избори е водещ приоритет на служебния кабинет и следва да се работи при пълна прозрачност и равна отдалеченост от всички политически сили", смята Главчев. Той е припомнил, че организацията на вота е задължение на ЦИК и правителството съдейства за осъществяването на логистиката.

Същото послание премиерът Димитър Главчев отправи и на срещата с министри и с областните управители през изминалата седмица.

ОЩЕ: "Ако някой си прави други сметки, ще има сериозни проблеми": Главчев предупреди областните управители за изборите

Министър-председателят призова органите на изпълнителната власт да действат само в рамките на правомощията си, като е изключена всякаква намеса в политическите процеси или каквато и да било проява на партийна пристрастност. За премиера Главчев е важно всеки да изпълнява съвестно задълженията си, в противен случай няма да се поколебае да се раздели с проявилите небрежност или недобросъвестност.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес