Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Глас от ГЕРБ: По-честното решение си остават изборите (ВИДЕО)

12 юли 2024, 10:26 часа • 635 прочитания

"Продължаваме да бъдем категорични. Смятаме, че при сегашното състояние на политическите и парламентарните групи, по-честното решение си остават изборите", коментира заместник-председателят на групата на ГЕРБ в парламента Деница Сачева пред медиите в парламента. 

Промяната в мандатоносителя

Сачева коментира и променената ситуация, в която ПП-ДБ ще вземат втория мандат, а не ДПС. Припомняме, че заради изключените и напусналите групата депутати, групата на движението стана от втора - четвърта сила в 50-ото Народно събрание, а по Конституция мандатът се връчва на втората по големина група, каквато вече е ПП-ДБ. 

"На този етап не бихме искали да коментираме ралични хипотези, защото все още няма категорична позиция от ПП-ДБ. Знаете, че те имат широко ветрило от лидери, имат много колективни органи. Изчакваме те да консолидират различните позиции, които излъчиха до момента, да имат своята ясна позиция. Тогава бихме могли да коментираме", заяви тя. 

Възможен ли е технически кабинет?

Сачева коментира и идеята на ДСБ за технически кабинет. "Не знам какво значи техническо правителство. На мен това ми звучи като хора, които ще влязат и ще сменят бравите на вратата", заяви тя. Според нея страната ни няма нужда от техници. ОЩЕ: Техническо правителство ми звучи като хора, които ще влязат да сменят бравите на вратата (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес