Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ сезирали евроинституции за Бисеров и „опорните точки”

21 ноември 2013, 15:44 часа • 18648 прочитания

От ГЕРБ са изпратили сигнали до редица европейски институции и партии относно случая „Христо Бисеров” и казуса с „опорните точки”, касаещи протестите от 12 ноември. Това съобщиха депутатите от ГЕРБ Димитър Главчев и Александър Ненков, предаде КРОСС.

Писмата с позицията на партията са били изпратени до председателите на Европейската комисия, на Европейския парламент, на ЕНП, на ПЕС, на АЛДЕ, на ПАСЕ и на ОССЕ.

От ГЕРБ определиха като смущаващи фактите около случая „Бисеров" и начина, по който е изтекла информация за предстоящото му разследване, още преди органите на реда да предприемат нужните мерки за това.

Друг повод провокирал партията да сезира европейските институции са събитията от 12 ноември, по време на които зоната около Народното събрание се е превърнала в "гладиаторска сцена, на която за съжаление основните потърпевши бяха българските студенти", по думите на Главчев.

Като мотив за изпращането на писмата до институциите в Брюксел и Страсбург, Ненков изтъкна международната изолация, в която била изпаднала държавата ни в последните шест месеца. Премиерът Пламен Орешарски за шест месеца не се е срещнал с нито един от водещите европейски лидери, констатира Ненков.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес