Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"ГЕРБ - Ново начало": Отново цензура над иронична страница във Facebook, от ГЕРБ отговориха (СНИМКИ)

17 октомври 2024, 08:59 часа • 1434 прочитания

За нов опит за цензура над страница за политическа сатира и ирония във Facebook сигнализират от "Българските елфи".

Става въпрос за създадения и администриран от тях профил "ГЕРБ - Ново начало", в който се представя доброто сътрудничество между партиите на Бойко Борисов и Делян Пеевски. На профилните снимки дори е направен колаж от лицата на двамата.

Оказа се обаче, че само за по-малко от денонощие страницата е била свалена, а причината е добре позната - "нарушаване на стандартите на общността". От "Българските елфи" твърдят, че пародийната страница е била свалена от МВР, като случаят напомня на първоначално сваления сайт за политическа сатира за "ДПС - Ново начало". Ето какво пишат създателите на страницата:

Още: Защо българите (отново) не се ядосват?

Справка показва, че действително страницата "ГЕРБ - Ново начало" в момента не е активна. От партията на Бойко Борисов си позволиха да отговорят - в коментар под публикацията на "Елфите" в социалните мрежи от официалния профил на ГЕРБ твърдят, че не МВР, а "стотиците членове и симпатизанти" на партията са докладвали ироничната страница. Поради това от партията на Борисов твърдят, че този "зле скалъпен опит за компромат" не се е получил:

Още: Стана сложно: Защото никой не бе радикален с Пеевски

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес