Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Кадиев: От доказателствата на Васил Божков зависи развитието на случая с Бойко Борисов

29 март 2022, 08:52 часа • 4982 прочитания

От доказателствата, с които разполага бизнесменът Васил Божков, зависи развитието на случая със задържането на бившия премиер Бойко Борисов, ексфинансовия министър Владислав Горанов и пиарът Севделина Арнаудова. Това каза в студиото на Би Ти Ви бившият зам.-министър на финансите Георги Кадиев, който също е разпитван като свидетел по казуса.

„Доказателствата на Васил Божков са лични и ако разчитаме само на негови думи, съм скептик. Друго би било ако има видео, аудио, нещо друго. От доказателствата на Васил Божков зависи развитието по случая“, каза Кадиев.

Топката по разпита на Божков е в отсрещната страна – Обединените арабски емирства, където той се укрива. Те трябва да преценят дали Божков може да бъде разпитан онлайн, както сега иска прокуратурата, каза експертът по конституционно право Борислав Цеков. Засега не са изнесени доказателства, годни за повдигане на обвинение, а МВР определено направи фал със задържането на Бойко Борисов.

Адвокат Николай Хаджигенов също каза, че от гледна точка на правото задържането е било грешка. Според него докато Иван Гешев е главен прокурор, само определени прокурори и следователи ще се занимават с такива случаи.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес