Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Етиен Леви: Приключих с "Величие"!

23 юли 2024, 14:09 часа • 3423 прочитания

"Приключих с "Величие"! За мен тази партия е затворена книга. Това казва в интервю за в. "България Днес" депутатът Етиен Леви в отговор на призива на формалната председателка на "Величие" Албена Пекова седем депутати, сред които Леви и Николай Марков, незабавно да напуснат Народното събрание.

"Никога не съм се виждал очи в очи нито с Пекова, нито с Ивелин Михайлов, не съм разговарял дори с двамата", категоричен е Леви. По думите муна последната среща на партията в НДК отдалеч е зърнал Михайлов, като бизнесменът се е появил за малко на сбирката. Още: Скандал между псевдожурналист и депутат в комисията за "Исторически парк"

"Не стана ли ясно вече на всички, че те двамата и останалите 6 души, които са депутати от "Величие", са хора с особено тежки зависимости? Не е ли ясно, че пробивът е при тях и те действат по нечие нареждане, те измениха на обещанията, дадени пред хората", категоричен е Леви и допълва:"Ние, изброените, няма да напуснем парламента, защото не сме членове на "Величие". Ние сме избрани от гражданската квота на партията и само избирателите имат правото да поискат да напуснем парламента".

"Aз продължавам да твърдя, че съм чист пред съвестта си, че влязох с ясната мисъл, че участвам в нещо много стойностно и чисто, че съм избран мажоритарно от гражданската квота, а не от партия "Величие" за депутат, че продължавам да отстоявам идеите, че има много какво да се направи за културата, за образованието, за екологията, за вероизповеданието и заради тяхното отцепване партията изгуби субсидиите и правото си на глас в парламента", категоричен е той. Още: Николай Марков пред Actualno: Ще направя свой политически проект, различен от "Величие" (ВИДЕО)

По думите му наличието на 40 независими депутати на скамейките не е случайно, а добре подготвен и реализиран проект, "защото по този начин се губи гласът на непослушните тоест независимите".

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес