Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЕК не ни гледа с добро око за ресора на българския еврокомисар: Говори Надежда Нейнски

05 септември 2024, 07:56 часа • 1308 прочитания

В момента авторитетът на България в Европейския съюз не е голям и сигналите за нестабилност, продължаващата политическа криза не дава високи очаквания за ресора на българския еврокомисар в новата Европейкса комисия. Това заяви бившият външен министър Надежда Нейнски пред БНТ. 

Тя добави, че е много важно в трудните и бурни времена да има много силна Европейска комисия. 

Нейнски призова да не се използват спекулации при избора на ресор за България. Преговорите трябва да бъдат тихи, настоя Надежда Нейнски, която се надява, че и Екатерина Захариева, и Юлиан Попов са били убедителни по време на разговора с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен. Още: Кабинетът избра Екатерина Захариева и Юлиан Попов за кандидати за нов еврокомисар (СНИМКИ)

Според нея, който и от двамата да бъде избран за еврокомисар, България трябва да бъде единна в подкрепата на българския еврокомисар. Независимо къде са нашите вътрешни проблеми, сигналите, които България трябва да излъчи в Европейската комисия, да са в подкрепа на избрания еврокомисар, категорична бе Нейнски. 

Тя е на мнение, че българската външна политика е като вътрешната политика - разбъркана. Надежда Нейнски настоя за реформи от страна на евроатлантическо мнозинство след предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 27 октомври. 

Още: Натискът за разпределянето на баницата в ЕК за ресори: Анализ кой ще е новият еврокомисар и какво ще получи

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес