Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Държавата трябва да си е на мястото": Пеевски иска спешен председателски съвет за пожарите (ВИДЕО)

18 юли 2024, 09:53 часа • 955 прочитания

Държавата трябва да си е на мястото. Това каза един от председателите на ДПС Делян Пеевски пред медиите в парламента. 

ДПС иска председателски съвет

Пеевски заяви, че иска на този председателски съвет да дойдат министри, за да се види от какво има нужда държавата.

"Ако трябва корекция на бюджета, да се купят хеликоптери, да се отпуснат средства за обезщетения. Видяхте - чудовищно е положението - изгорели къщи, хора бедстват", каза Пеевски.

"Хората работят, но нямат нищо, с което да работят. Машини няма, имаме само стари хеликоптери. За мен положението е брутално от техническа гледна точка. Благодаря на Република Турция за това, което направиха за нас. Чехия също помогна. Ние като европейска държава трябва да си свършим работата, да се оборудваме и да си помогнем на хората. Ние сме парламентарна република и трябва да сме на мястото си", подчерта Пеевски. ОЩЕ: Село Воден е в пламъци, хората се евакуират (ВИДЕО)

Похвали служебния кабинет, нападна президента

Той похвали служебния кабинет, като според него той вчера е бил на мястото си. Председателят на ДПС обаче разкритикува държавния глава Румен Радев. "Аз го призовах да кацне, той пак е излетял. Отишъл е на прием, човекът се разхожда", посочи Пеевски. Според него президентът има церемониална функция и не си е на мястото. ОЩЕ: Пеевски сравни Радев с мажоретка: Да вземе да кацне и да даде втория мандат

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес