Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДПС-то на Доган пак се събира пред сараите

31 август 2024, 08:30 часа • 1621 прочитания

Привърженици на почетния председател на ДПС се събират тази сутрин и на двете места. Остава засиленото полицейското присъствие в района на сараите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в „Бояна”. Периметърът е разширен и привържениците на Доган вече нямат достъп до входа.

Представители на ДПС вече се събират в района, но единствено Тимур Халилов беше допуснат да се приближи към сградата - за момента няма достъп до входа на имота, след като вчера подкрепящите Доган достигаха дотам.

Заявките за днешния ден са подобни на тези от петък - пред bTV Илхан Кючюк обяви, че "ДПС без Пеевски" е "за" свободно движение и спазва законите. И в Росенец се събират привърженици на почетния председател на ДПС. Те казват, че са там, за да окажат мълчалива подкрепа на Доган, предава Нова ТВ. 

ОЩЕ: НСО вече пази Ахмед Доган 

Припомняме, че на 29 август привечер транспортният министър на кабинета "Орешарски" Данаил Папазов настоя Доган да освободи сараите в "Бояна" и "Росенец". Причината - Доган не е техен собственик или представляващ собствениците: Гонят Ахмед Доган от сараите в Росенец и "Бояна"

В отговор председателят на ДПС Джевдет Чакъров каза, че Доган има договор за наем за имотите. Днес той поиска да бъде ясно дали всичко в "Бояна" е опазено - затова привържениците на "ДПС Доган" искали достъп: Чакъров каза как Доган ползва сарая в "Бояна"

Припомняме, че Папазов беше директор на пристанище "Варна" когато през 2001 година тогавашният министър на транспорта Пламен Петров назначава Делян Пеевски за парламентарен секретар и му възлага да оглави борда на "Пристанище Варна" ЕАД. По-късно Пеевски е освободен от поста, защото няма необходимото образование.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес