Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДПС – Ново начало предлага нова национална стратегия за развитие на земеделието и селските райони*

16 октомври 2024, 21:08 часа • 533 прочитания

Кандидатите за народни представители от „ДПС – Ново начало” се  срещнаха с животновъди и земеделски производители от различни краища на страната.  Срещата се състоя в община Павел баня, а на нея присъствах зам. – председателят на ДПС Халил Летифов - водач на листите в област Стара Загора и област Смолян, Атидже Вели – водач на листите в областите Русе и Ловеч, Байрам Байрам - водач на листата в областите Пловдив и зам.- председател на ПГ на ДПС, както и общински съветници от ДПС и кметът на община Павел Баня Иса Бесоолу.

 Срещата, която премина под наслов „Ново начало за българското земеделие“ активно участие взе Атидже Вели, която е експерт в сектор  “Земеделието“. За нас в основата е диалогът и пътят, по който трябва да се върви в сектора, е “от основата към върха на пирамидата”, защото това е правилният начин за общото бъдеще на сектор “Земеделие”. Искаме да говорим открито за проблемите днес, за да знаем в следващото Народно събрание  какви законодателни инициативи да предприемем спешно, за да продължи да работи този така важен за страната ни сектор., с тези думи се обърна Атидже Вели към присъстващите  на срещата.

Ние от “ДПС - Ново начало” искаме да ги няма така  наречените “кабинетни политики” , а стратегиите да се разработват  с разбиране заедно с бранша. Затова ние предлагаме дългосрочна Стратегия за развитие на земеделието и селските райони, върху която да стъпи България и да има обща единна държавна политика. Не трябва този път да допускаме България да се включва в последния момент в европейските политики, отнасящи се до “селското стопанство”., каза Атидже Вели.

Продоволствената сигурност е хоризонтален приоритет във всички политики, заложени от “ДПС-Ново начало”. Това е така, защото ги разглеждаме като едно цяло с националната сигурност. Добави в заключение Атидже Вели, водач на листата на ДПС-Ново начало в Ловеч и Русе. 

Страна, която не развива земеделието си, не може да има и прогресираща икономика”, заяви водачът на листата на ДПС в област Пловдив Байрам Байрам. Той подчерта, че сектор “Земеделие” заема важно място в политиките, които ДПС – Ново начало прави през последните 34 години. Байрам допълни, че “Земеделието” заема много важно място и в икономиката на страната: “Като човек от сферата на финансите ще кажа, че сме тясно свързани с вас, защото, когато има проблем в сектора ви, с колегите ми от ДПС в Народното събрание заедно обмисляме решенията”.

Водачът на листата от “ДПС - Ново начало” в област Пловдив подчерта значимостта на днешната среща в Павел баня, защото ще бъдат чути проблемите, които Движението ще трябва спешно да започне да решава. Той подчерта и заслугата на председателя на  Делян Пеевски за решаването на редица конкретни казуси в сектор “Земеделие”.

“Спиралата от политически кризи, в която изпадна страната ни, днес струва скъпо на всички нас в т.ч. и на вас, земеделците”, с тези думи към животновъди и земеделци днес се обърна водачът на листите за областите Стара Загора и Смолян и зам.-председател на ДПС Халил Летифов.

Летифов припомни заслугите на ДПС през годините за сектора. “Ние в годините сме доказали, че при нас сектор “Земеделие” е приоритет. Надяваме се след изборите, секторът да бъде национален приоритет - с ясни правила, с предвидимост и с цялата грижа на държавата”, заяви още Летифов и припомни, че е важно всичко, което ще бъде казано на днешната среща, защото всъщност това е грижата за хората, чуваемостта на проблемите на хората и насочване вниманието към конкретни политики в сектор “Земеделие”.

На срещаха присъстваха още Милена Тисова, кмет Габарево, Гюнай Мехмед кмет на с. Осетеново, Иван Костадинов кмет Калитиново Румен Желев кмет на с. Нова махала, общински съветници от община Павел баня - Шехри Халид, Айгюн Хаджиисмаилов, Гюнай Бекир, Зейнел Селяйдин, Сунай Юсеин, Ерай Мехмед, Шакир Картал. Кандидати за народни представители от листата на Стара Загора Шендоан Халит Тунджай Йоютюрк, Мехмед Зейнел, Юзеир Кенан, Метин Качан, Есмерай Байрямова, Валентин Георгиев, Айгюн Хаджиисмаилов, Ерай Мехмед, Иван Костадинов, Ахмед Мехмед, Месут Юркюш, Силвия Иванова, Емине Али от листата на ДПС - Ново начало за област Бургас, както и кандидати за народни представители на ДПС - Ново начало за Русе - Синан Вейсал, Гюнай Кадънкова, Селяйдин Осман, бившият заместник министър на земеделието Бюрхан Абазов и бившият министър на земеделието Нихат Кабил.

Oще: Приоритетите на ДПС - Ново начало за гарантиране сигурността на българските граждани представиха в Бургас кандидатите за народни представители на среща с граждани и НПО*

*Забележка: Платена публикация за предсрочните парламентарни избори на 27 октомври

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес