Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДПС-Доган към НАП: Не твърдим, само питаме имало ли е среща в МФ, след която са разпоредени проверки срещу нас

26 юли 2024, 18:10 часа • 1677 прочитания

Депутатите, изключени от парламентарната група на ДПС, реагираха на позицията на НАП по казуса с техните проверки. В петък те излязоха с декларация по повод информация, че след среща на служебния министър на финансите Людмила Петкова и представители на ръководствата на Комисията за противодействие на корупцията (КПК) и НАП е разпоредено да започнат масирани проверки срещу тях.

"В отговор на тази наша декларация НАП излезе с реакция, че цитираме: "е независим и политически неутрален орган, че при осъществяване на дейността си не служи на чужди интереси, а само на интересите на държавата и че приходната администрация не прави проверки под политически натиск и такива не са разпореждани", пишат депутатите.

Още: "Това е безпрецедентен акт": Депутатите на ДПС-Доган се оплакаха от репресии

"Във връзка с това ние напомняме, че в нашата декларация не изказваме категорични твърдения, а вследствие на получена информация, поставяме въпроси дали тя е вярна, дали действително при служебния министър на финансите се е състояла такава среща, в резултат на което са разпоредени масирани проверки за нас и ако да, питаме какво налага те да се извършат точно за нас и точно в този момент", се казва в тяхната позиция.

Те вече са внесли в парламента писмен въпрос с такова съдържание до служебния министър на финансите Людмила Петкова.

Още: "Евтини сензационни политически интриги": НАП също се включи във войната Доган-Пеевски

"Бихме искали да получим и от НАП, в доказателство на това че тя "е независим и политически неутрален орган, че при осъществяване на дейността си не служи на чужди интереси, а само на интересите на държавата и че приходната администрация не прави проверки под политически натиск", отговори на поставените от нас въпроси", посочват хората на Джевдет Чакъров.

Те отново подчертават, че безапелационно приемат и спазват върховенството на закона в България, но търсят истината, защото тя е важна за цялото общество.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес