Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"ДПС без ДС": Пеевски се закани да накаже "виновниците за "възродителния процес"

24 септември 2024, 14:54 часа • 533 прочитания

"ДПС ще изпълни своята историческа мисия - да бъдат осветени и наказани не само виновниците за т.нар. "възродителен процес", но и изпълнителите, с които нашите хора са се сблъсквали в онези мракобесни години и за които очакват възмездие вече повече от 30 г."

Това написа в своя позиция председателят на "ДПС - Ново начало" Делян Пеевски. Думите му са в отговор на изявлението на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган, който се разкая и извини за "феномена" Пеевски, както самият той го определи преди месеци. 

Още: МВР свалило сайт, ядосал Пеевски, защото не пишело, че е сатиричен

Припомняме, че фракцията на Доган ще се яви с коалицията "Алианс за права и свободи", поради което пък санкционираният по глобалния закон "Магнитски" за мащабна корупция отговори:

"С приключилата днес регистрация на кандидатските листите за предстоящите парламентарни избори стана ясно едно - днес бе затворена срамната страница и прерязана пъпната връв на ДПС с комунистическите тайни служби и Москва. "Движение за права и свободи - Ново начало" влиза в предизборната надпревара без онези, които 34 години използваха партията и общността за постигане на личните си цели и потребности, превръщайки партията в клиентелистка. ДПС без ДС! Това е новото начало. Онези, които по заповед от Москва попречиха България да има редовно евроатлантическо правителство и на 3 юли гласуваха "против" кабинета на Росен Желязков и днес избраха личния си интерес, амбиции и зависимости, пренебрегвайки Устава на ДПС и активираха чл. 6", посочва още той. Последното е потвърждение за появили се спекулации в публичното пространство, според които хората на Доган ще се самоизключат от ДПС, ако се явят на изборите с друга партия или коалиция. 

Още: Доган в битка срещу кмета на Кърджали на изборите, призна вина за "явлението" Пеевски (ВИДЕО)

"ДПС се явява пред своите избиратели със своите подготвени млади хора и опитни политици, свободни от зависимости и сенки от миналото", пише още Пеевски.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес