Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джевдет Чакъров след заседанието в Росенец: Подкрепяме президентската институция като символ на легитимната държавност

20 август 2024, 18:13 часа • 1987 прочитания

„Подкрепяме и подпомагаме президентската институция като символ на легитимната държавност в страната за излизане от тази криза с оглед на това да бъде допълнена домовата книга така, че да има възможност да се избере служебен кабинет, който да е равно отдалечен от всички.

Това заяви председателят на ДПС Джедет Чакъров след тричасовото заседание на ръководството на партията в Росенец. 

"Народното събрание би следвало да попълни "домовата книга", всички позиции в нея, така че да има избор от хора", посочи той.

Още: ДПС без Пеевски подкрепи решението на Радев за Калин Стоянов

"Изборът трябва да бъде такъв, че не само с оглед на служебния кабинет, тези, които ще бъдат избрани, в профила си трябва да продължат да изпълняват задълженията си на висотата на отговорностите, които поемат", допълни Чакъров.

По думите му партията е за управление без зависимости.

Сбирката - по сигнал на Доган

Заседанието на Централното оперативно бюро на ДПС беще свикано от почетния лидер на ДПС Ахмед Доган в лятната му резиденция.

По думите на Джевдет Чакъров на заседанието е обсъдена "актуалната политическа обстановка в страната и задълбочаващата се политическата криза".

Още: "От ключов регион": ДПС-Доган започва стягане на редиците във войната срещу Пеевски

Чакъров не пожела да коментира колко от членовете на централното оперативно бюро на ДПС са присъствали на заседанието, като само уточни, че част от тях са се включили онлайн. По думите му конкретни решения не са взимани, така че въпросът дали е имало кворум и дали са легитимни решенията не стои на дневен ред.

Пеевски видя опит за измама

Часове преди заседанието Делян Пеевски предположи, че кворум в Росенец няма да има. "Там ще има една голяма измама, която ще бъде винаги оспорена от мен", каза Пеевски, без да уточни каква точно.

"Нека попитат почетния председател къде са 30-те милиона, които открадна от ББР, и като чуем отговора, ще продължим", заяви Пеевски.

Изказването на Чакъров за подкрепа към Радев контрастира с нападките, които Пеевски ежедневно отправя към държавния глава, особено след отказа му да одобри кабинета "Кожарева", ако в него вътрешен министър е Калин Стоянов, сочен за близък до Пеевски.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес