Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутатите на Ивелин Михайлов влязоха с абсурдни искания на преговорите с ИТН

30 юли 2024, 11:30 часа • 1714 прочитания

Депутатите на Ивелин Михайлов от бившето "Величие" влязоха с абсурдни искания на преговорите с ИТН за третия мандат. 

Ултиматумът на Катинчарова

Всъщност хората на Михайлов в 50-ото Народно събрание представиха екзотичното си предложение да строим АЕЦ "Белене" съвместно с Украйна. 

"Можем ли да придвижим това решение напред, да влезе в дневния ред?", попита депутатът Красимира Катинчарова. Тя изглежда не знае, че дневният ред се обсъжда на председателски съвет, а не среща за третия мандат. 

"Няма извинение това решение да изпадне от полезрението на енергийната комисия", продължи Катинчарова. Тя дори постави това като условие за подкрепа на правителство с третия мандат, но впослествие коментира, че не поставя условия. 

Разминаването с ИТН

От партията на Слави Трифонов казаха, че са против да им се поставят ултиматуми, като уточниха, че нямат проблем предложението да бъде разгледано, но не зависи от тях.

"Моля ви не смесвайте темите", призова Тошко Йорданов. Той помоли разговорът да не се фокусира в една тема, тъй като едно бъдещо управление не е само АЕЦ "Белене".  

"Въпросът ви е леко нелогичен в такъв тип срещи", добави и депутатът от ИТН Павела Митова. 

ИТН изразиха мнение, че имат разминаване по темата АЕЦ "Белене", като отбелязаха, че вкарване на предложение за строеж на централата с украинската страна не е решение. Те също така отбелязаха, че не знаем дали украинската страна има въобще интерес към такъв проект. 

"Не можем с лека ръка да отхвърлим това", възрази Катинчарова. 

"Не ме слушате, казах само, че за да се стартира целия проект, има нужда от сериозна техническа експертиза", отвърна й Тошко Йорданов. ОЩЕ: "Величие" предлага да строим АЕЦ "Белене" съвместно с Украйна

Хората на Михалйов няма да подкрепят третия мандат

По-късно Катинчарова обяви пред медитие, че депутатите на Ивелин Михайлов няма да подкрепят правителство на ИТН с третия мандат. Тя твърди, че се е натъкнала на политическо високомерие, но и добави, че още преди срещата позицията на независимите народни представители е била, че в този парламент не виждат възможност за стабилно правителство. 

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес