Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутат от БСП разясни фактите до момента срещу кандидата за премиер Пламен Николов

10 август 2021, 07:55 часа • 5503 прочитания

Днес "Демократична България" и БСП решават дали да подкрепят кабинета на "Има такъв народ". Политическите страсти ескалираха сериозно след интервюто на кандидата за вицепремиер и вътрешен министър Петър Илиев и след като отново се заговори за съмениня окло образованието на кандидата за премиер Пламен Николов. Очаква се социалистите да вземат окончателно решение за подкрипа на Национален съвет. От Левицата поискаха Петър Илиев да бъде оттеглен.

Междувремнно във Фейсбук депутатът от БСП Благовест Кирилов изрази съмнения към кандидат-премиера Пламен Николов. Ето какво гласи неговия пост:

Хубаво е да има постоянство, особено когато става дума за факти и документи. Петър Илиев заяви днес сутринта, че работи само с факти.

Аз също, ето няколко:

Един кандидат за премиер - в последните седмици са доста, затова уточнявам - Пламен Николов, заяви, че има докторска степен от Австрия - университета в Клагенфурт. Така сочеше и профилът му в Linkedin.

В рамките на 10 дни се оказа, че дипломата е от България, а не от университета в Клагенфурт.

Някъде по същото време се оказа, че в Клагенфурт не са разбрали, че при тях е завършил кандидат-премиер, защото в регистрите им няма такова лице.

Когато фактите говорят...

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес