Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Денков: Представителството на българските турци не трябва да се затваря в една партия

30 юли 2024, 13:02 часа • 939 прочитания

„Политическото представителство на българските турци не трябва да се затваря в една партия". Това каза председателят на групата на ПП-ДБ в 50-ото Народно събрание акад. Николай Денков в обръщение към българските изселници в Турция.

Той участва в националната конференция на Конфедерацията на балканските румелийски турци (BRTK) през уикенда в Бурса, съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната".

Според него монополизирането на това представителство води до тежко изкривяване на отношенията между обикновените хора и партийното ръководство.

"Хората стават силно зависими от интересите и капризите на политическите лидери, които са изкушени да използват гарантирания етнически вот в своя полза“, каза още акад. Денков.

Подробности за Конфедерацията

В Конфедерацията на балканските румелийски турци (BRTK) членуват над 300 изселнически дружества от 51 области в Турция, от които близо 200 са от изселници oт България, включително най-голямото – «Балгьоч Бурса». Събитието се провежда веднъж на 3 години. ОЩЕ: В Турция проект се фокусира върху принудително изселване на българските турци

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес