Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Денков: Назарян е най-яростният защитник на санкционираните по "Магнитски"(ВИДЕО)

20 юни 2024, 13:22 часа

Председателят на парламента е най-яростният защитник на санкционираните по закона "Магнитски".Това коментира Николай Денков от ПП-ДБ по време на брифинг в парламента след като с гласовете на ГЕРБ, ДПС и ИТН Рая Назарян оглави 50-ото Народно събрание. 

Реклама

"Рая Назарян наскоро направи изказване, че САЩ са подведени и че санкциите по Магнитски нямат стойност", коментира Денков. Според него добрата новина е, че парламентът може да започне работа, защото има избран председател.

Денков отговори на въпрос защо не е била проблем подкрепата на санкционирани по "Магнитски" за конституционните промени. 

"Когато те гласуваха промените в Антикорупционния закон, когато гласуваха промените в Конституцията, това са полезни промени и беше добре, че те успяха да ни помогнат да ги реализираме. От там нататък, когато трябваше да се продължи с тези промени, те ги блокираха", добави Денков. ОЩЕ: Заплашвали го с компромати: Николай Марков закъснял вчера, защото го тормозели три партии(ВИДЕО)

Съдбата на третия мандат

Денков бе попитан какво ще правят ПП-ДБ, ако третият мандат попадне в техни ръце. "Твърде е рано да се обсъджат хипотетични варианти", коментира Денков. 

Експертното правителство като параван

Денков посочи, че експертните кабинети са перхфектният смокинов лист. 

ПП-ДБ увериха, че ще бъдат опозиция в този парламент. "В контекста на това, че експертно правителство се използва като параван, искам само да припомня, че последното правителство, което беше сформирано като експертпно, беше на Орешарски", припомни Божидар Божанов. ОЩЕ: ГЕРБ, ДПС и ИТН избраха Рая Назарян за председател на Народното събрание (СНИМКИ и ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес